Meteen naar de inhoud

Vergader in stijl

Wat hebben bedrijven, zorginstellingen, overheidsgebouwen en horeca gemeen? Vergaderen! In elke organisatie, in welke sector ook, wordt er vergaderd. Het is een onderdeel binnen nagenoeg alle organisaties. Goed overleg is nodig om de neuzen binnen een bedrijf dezelfde kant op te krijgen, goed samen te werken en je organisatie verder te brengen. Er worden genoeg uren doorgebracht in vergaderzalen en dus is het ontzettend belangrijk dat de inrichting van die ruimtes aan alle eisen van nu voldoen.

Vergaderzaal inrichten

Je vergaderzaal inrichten begint bij het bekijken van de ruimte. Hoe groot is de ruimte die je wilt inrichten om te vergaderen en met hoeveel mensen wil je er (maximaal) gebruik van maken. Op basis van deze gegevens kun je verder gaan. Vervolgens kun je een grote tafel kiezen waaraan je een aantal stoelen plaatst en je vergaderzaal is klaar! Of toch niet? 

Inspiratie voor je vergaderruimte

Vergaderzaal anno nu

Een vergaderzaal anno nu hoeft er lang niet altijd zo uit te zien. Natuurlijk kan je gaan voor deze opstelling, een lange vergadertafel met stoelen eromheen, maar dat hoeft niet. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor meerdere losse tafels of bureaus die in hoogte verstelbaar zijn. Staand vergaderen brengt namelijk meerdere voordelen met zich mee:

  1. Vergaderingen die staand worden gehouden duren korter. 
  2. Staan geeft een andere energie dan zitten. Mensen die staand vergaderen zijn daarom energieker en actiever.
  3. Als je staat, beweeg je meer. Het is dus ook gezonder!

Wat je ook kiest in je vergaderzaal, zorg dat je de hele ruimte een prettige en inspirerende ruimte maakt. Breng wat kleur aan, zorg voor decoratie en voldoende planten, zodat je van het noodzakelijk kwaad dat vergaderen soms heet, een fijne bezigheid maakt. 

Gratis advies van onze adviseurs

Mag jij binnen jouw organisatie aan de slag met het inrichten van jullie vergaderzalen? En vind je het lastig om te starten of wil je een persoonlijk advies krijgen? Dan helpen onze adviseurs je heel graag verder! Ze denken met je mee over de ruimte en hoe je die zo goed mogelijk, passend bij jouw organisatie, huisstijl én budget kunt inrichten. 

Vraag de ergonomie-gids aan

Vraag de brochure aan