Meteen naar de inhoud

Cygnus Gymnasium

Gevestigd in ‘Het Schip’ 

Het gebouw van het Cygnus Gymnasium in Amsterdam heeft een bijzondere geschiedenis. Het werd in 1956 gebouwd door twee bekende architecten, Commer de Geus en Ben Ingwersen. Het gebouw rust op betonnen pilaren en lijkt door zijn vorm op een schip, vandaar de bijnaam!

Als schoolgebouw is het ideaal: een prettige, lichte omgeving. Naast ruime lokalen heeft het Cygnus ook een laboratorium, muziekstudio’s, een theaterzaal en zelfs een dojo & fitnessruimte. Op het dak van Het Schip bevindt zich een sterrenkoepel en kun je ’s nachts (uiteraard bij een heldere hemel) sterren bekijken. Het hart van de locatie is de begane grond. Het verbindt de leerlingen & medewerkers en geeft overzicht & openheid.

Een prachtige mix van verschillende plekken binnen een monumentaal pand

De kantine van het Cygnus College is opnieuw inricht met treinbanken, verrijdbare plantenbakken inclusief beplanting. Een tribune, lounge banken, poefjes, podium, statafels Jane met massieve topbladen, boomstamtafels en stoelen en krukken uit dezelfde stoelen familie

Bijzonder trots op onze gezamenlijke prestatie mede door de prettige samenwerking.

De kantine is mede in samenwerking met de leerlingen van het Cygnus College tot stand gekomen. Omdat de leerlingen van het Cygnus College veel werken op hun laptop en graag hun mobiele telefoon opgeladen willen hebben, zijn alle zitplekken voorzien van stroom (USB en USB-C).

In de kantine hebben leerlingen en medewerkers de ruimte om zelfstandig aan de slag te gaan. Op treinbanken, aan houten groepstafels met kleurrijke stoelen zitten of lekker samen met elkaar op sofa’s of de tribune zitten, keuze genoeg! Zo krijgt men niet het gevoel dat ze op school zitten, maar in een omgeving waar iedereen zich prettig en welkom voelt.

Toegepaste producten

Cygnus-600x600-1

De designstoelen Tondina i.c.m. kolompoottafels die zijn voorzien van massief eiken bladen

Maatwerk treinbanken die voorzien zijn van plantenbakken

Wandbank Jursa i.c.m. een dubbele kolompoottafel met massief eiken blad

Cygnus-600x600-3

Boomstamtafel met gelast stalen kruisframe en massief eiken blad

Statafel Jane ic.m. de barkruk Tondina

Kom in contact!

Kom in contact met één van onze adviseurs, die mee denkt en uw ideeën waar maakt. Plan een korte intake en deel uw ambities. We spreken graag met u af!

Kom op bezoek

We nodigen u graag uit in onze showroom!

Sfeerboek

Alles voor uw inrichting. Vraag nu gratis aan!

Contactformulier

Neem direct contact op via onze contactpagina!

Vraag de ergonomie-gids aan

Vraag de brochure aan