Meteen naar de inhoud

Klaslokaal inrichten

Een klaslokaal is een van de lastigste ruimtes om in te richten. Een lokaal moet inspireren en rust brengen tegelijk, een fijne werkplek zijn voor leerlingen, maar ook voor docenten en leerkrachten, genoeg ruimte bieden maar ook plek om spullen op te bergen. Daarnaast moeten de meubels ook nog eens tegen een stootje kunnen. Daarom hebben wij adviseurs die gespecialiseerd zijn in het inrichten van scholen en klaslokalen. Zij kunnen je als geen anders helpen bij het maken van een inrichtingsplan. Op deze pagina vertellen we je wat meer over het inrichten van klaslokalen, delen we tips met je en laten we je een deel van onze collectie zien. 

Werkplek voor leerling en leraar

Of je nu een klaslokaal inricht voor jonge kinderen of studenten, een lokaal moet aan een aantal eisen voldoen. Voor de leerlingen zelf, maar ook de leraar.

  • De meubels worden veelvuldig gebruikt en moeten dus tegen een stootje kunnen.
  • De inrichting van je klaslokaal moet het onderwijs ondersteunen. Houdt bij het inrichten dus rekening met je onderwijsmethode en pas daar de meubels op aan. 
  • Naast een werkplek voor leerlingen, is het lokaal ook de werkplek van een leraar. Naast dat er gekeken wordt wat leerlingen nodig hebben, is het zeker zo belangrijk om ook eerst de wensen van leraren in kaart te brengen.

Inspiratie voor je klaslokaal

Meer dan alleen meubels

De basis voor het klaslokaal bestaat uit een aantal type meubels:

  1. Schoolstoelen- en tafels. Deze zijn los, of in gecombineerde sets te koop.
  2. Archief-, lade- of lockerkasten.
  3. Last but not least: Presentatiemiddelen om te gebruiken bij het lesgeven. 


In alle drie de categorieën hebben wij voldoende keuze. We kunnen je dus helpen bij de complete inrichting van je klaslokaal!

Vraag het onze adviseur inrichting onderwijs

Hulp nodig bij het inrichten van je klaslokaal? Dat kunnen we ons goed voorstellen! Onze adviseurs helpen je daar heel graag bij! Ze deden hun jarenlange ervaring op bij maar liefst meer dan 3.500 scholen. Ze brengen de ruimte en jouw wensen zorgvuldig in kaart en maken een inrichtingsplan voor je. We visualiseren de ruimte voor je, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. 

Vraag de ergonomie-gids aan

Vraag de brochure aan