Meteen naar de inhoud

CO2 prestatieladder

Duurzaam ondernemen betekent voor Inofec dat we in alle fasen van onze bedrijfsprocessen rekening houden met de sociale, ecologische en economische dimensies van duurzaamheid. Het is voor Inofec belangrijk om haar duurzaamheidambities te realiseren. Deze ambities hebben betrekking op het verminderen van de “echte” afvalstromen, verminderen van de CO2-productie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

CO2 footprint en Inofec

Naast het verantwoord verwerken van onze goederenstromen werken we ook aan het verminderen van onze CO2 productie door het verminderen van onze energieverbruik en reductie van fossiele brandstoffen. In 2021 hebben we de showroom, het magazijn, de buitenverlichting en het kantoor volledig voorzien van nieuwe verlichting armaturen en LED lampen. Dit om een significante verlaging van het energieverbruik te realiseren. Daarnaast zijn er op het dak van kantoor en magazijn 1069 zonnepanelen geplaatst die een jaarlijkse energieopbrengst van 360MWh opleveren. De overproductie van zonne-energie leveren we lokaal terug via het Energie Handelsplatform Majoppeveld.

Bij vervanging van transportmiddelen schaffen we, binnen onze mogelijkheden, de meest duurzame middelen aan. Hierbij valt te denken aan elektrische en hybride personenauto’s en Euro6 vrachtwagens. Met al deze inspanningen halveren we op zijn minst onze eigen energieverbruik.

Inofec zorgt direct en indirect voor de lokale werkgelegenheid. 76,7% Van de Inofec medewerkers komt uit gemeente Roosendaal of uit de direct aangrenzende gemeenten. Dit zorgt naast talent behoud voor de regio ook voor minder woon-werk verkeer en belasting op het milieu en bovenal lokale betrokkenheid.

Inofec maakt bij voorkeur steeds meer gebruik van regionale toeleveranciers van producten en diensten. Hierbij een aantal voorbeelden van bedrijven waar we mee samen werken : Dutchcreen, Spoinq, Meubitrend, Robberechts en Perfecta. We zullen ons verder inzetten om de CO2 te gaan reduceren met name in onze upstream en downstream logistieke operatie.

Om onze inspanningen op het duurzaamheidsbeleid officieel kracht bij te zetten, hebben wij in 2022 het certificaat CO2 Prestatieladder, niveau 3 behaald!

Documenten

Verslaglegging 2022, 1e halfjaar
CO2 Managementplan 2021

Hier vindt je onze pagina op de website van SKAO

Referenties

Deze bedrijven gingen je voor.

Sponsoring

Trotse sponsor van lokale & nationale clubs.

Showroom

Je bent van harte welkom in onze showroom.

Vraag de ergonomie-gids aan

Vraag de brochure aan